Bewegen op je werk

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 13:10

De voordelen:

 

  • Het verbetert je humeur
  • Je krijgt er meer energie van
  • Je houdt meer tijd over na je werk

 

Tips:

 

Fiets of loop naar je werk.

 

Probeer er een gewoonte van te maken om naar je werk te fietsen of te lopen. Als er op je werkplek goede mogelijkheden zijn om je op te frissen, zou je ook kunnen overwegen om naar je werk joggen.

 

Neem de trap.

 

Neem in plaats van de lift de trap en probeer hier een gewoonte van te maken. Op deze manier kun je toch je beenspieren trainen en krijg je net wat extra cardio op weg naar kantoor.

 

Benut je lunchpauze.

 

Maak een wandeling of ga zelfs naar een sportschool in de buurt. Vaak heb je wel een uur de tijd om even je benen te strekken. Door even uit je kantoor te stappen zal je niet alleen je lichaam, maar ook je geest een boost geven!

 

Versterk je spieren met een stabiliteitsbal.

 

Door een grote fitnessbal te gebruiken moet je lichaam spieren aan het werk zetten. Omdat de bal geen rug ondersteuning geeft, helpt hij je een juiste houding aan te nemen en je wervelkolom uit te lijnen, terwijl je lichaam ondertussen constant aan het werk is om zichzelf in balans te houden.

 

Rekken en strekken.

 

Rekken en strekken is iets wat mensen vaak vergeten, terwijl dat erg goed is voor je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld opstaan en proberen je tenen aan te raken, of al zittend je armen zo ver mogelijk uitstrekken. Kost weinig tijd en makkelijk op te bouwen.

 

 

Oefeningen die je snel kan doen op kantoor:

 

Buik aanspannen:

 

Span je buikspieren gedurende 30 tot 60 seconden aan en adem goed door je neus.  Hetzelfde kun je doen met je bilspieren.

 

Dips voor je armen:

 

Pak een stabiele stoel. Plaats je benen zover mogelijk voor je. Zet je handen naast elkaar aan de voorkant van de stoel. Duw jezelf zo vaak mogelijk omhoog en omlaag.

 

Benen liften:

 

Ga rechtop zitten op een stoel. Strek je linkerbeen en lift deze omhoog. Herhaal dit 30 secondes. Doe daarna hetzelfde met je rechterbeen.

 

Knieën optrekken:

 

Trek je knieën zo hoog en snel mogelijk op en herhaal dit zo lang mogelijk. Dit is een goede cardio oefening.

 

Wallsit (muurzit):

 

Ga met je rug tegen een muur staan en zak door je knieën tot je 90 graden zit. Begin met 30 seconden en probeer het steeds op te bouwen.

 

Lunges:

 

Ga rechtop staan, zet een stap vooruit en zak dan diep door je voorste knie (90 graden). Kom vervolgens omhoog en ga weer recht staan. Herhaal dit vervolgens met je andere been. Blijf dit 30 seconden tot een minuut doen.

 

 

Start een trainingsgroep met collega's!

 

Samen met je collega’s sporten kan op vele manieren leuk zijn. Vraag daarom eens aan collega's of zij ook graag meer willen bewegen op werk en start een eigen sportclubje. Samen kun je dan lid worden van de dichtstbijzijnde sportschool, voor of na het werk gaan hardlopen, of wandelingen maken tijdens de pauzes.

 

Probeer al de oefeningen eens gezamenlijk te doen. Samen sporten is niet alleen leuk, maar maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Je houdt elkaar immers verantwoordelijk en gemotiveerd.

 

Succes!! 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.