In onze huidige tijd bewegen we veel te weinig

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 13:22

Fitness legt de nadruk op uren conditietraining per week, veel hardlopen en enorm veel herhalingen. Dit is dan ook het beeld dat veel mensen hebben bij 'meer bewegen'. Door het drukke leven dat bijna iedereen leidt, wordt het vaak 'alles of niets'.

 

Goede voornemens worden een aantal weken opgevolgd om daarna toch weer niet te lukken. Gelukkig is deze manier van fitness en bewegen helemaal niet nodig. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat een training tussen de 20 en 30 minuten intensief, juist erg veel voordelen heeft voor het lichaam. Het is goed voor het immuunsysteem, voor de natuurlijke aanmaak van het belangrijke groeihormoon, het zorgt voor gezonde spieraanmaak en voorkomt blessures. Kort en intensief is dus veel beter dan vaak en lang trainen. 

 

Je hoeft dus helemaal niet 'meer te trainen' dan wat je eigenlijk denkt. 2x per week een korte intensieve workout met daarnaast andere beweging zoals fietsen wandelen kan voor een week al meer dan genoeg zijn! Het hoeft dus helemaal niet een last te zijn. 

 

Het is belangrijk dat je ergens gaat beginnen. Hulp nodig? Ik help je met de juiste start en de juiste intentie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.