Winterdip?

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 11:43

Klachten als vermoeidheid, somberheid en lusteloosheid komen vaak voor. Herkenbaar? Bij een winterdip heb je last van een slecht humeur door de korte, donkere dagen.

 

Bij een winterdip heb je vaak last van vermoeidheid, slecht slapen of juist te veel slapen. Minder of geen behoefte aan sociale contacten, veranderd eetpatroon: je eten smaakt niet meer of je wilt juist veel eten.

 

Dit allemaal kan je enorm tegen gaan zitten mbt je werk en dagelijks leven.

 

WAT DOEN TEGEN DE WINTERDIP:

 

1. Haal het (dag)licht naar binnen.

 

Een winterdip heeft te maken met de veranderingen in de hoeveelheid licht.

 

2. Blijf bewegen (in de buitenlucht).

 

Bewegen is belangrijk, ook in de winter. Door lekker te bewegen, maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een gelukshormoon dat we ‘s winters extra hard nodig hebben.

 

3. Zorg goed voor jezelf.

 

De kans is groot dat je het liefst de hele dag in bed wilt blijven liggen tijdens grauwe dagen. Dat is geen goed idee. Ook de winter zit vol met geluksmomenten en seizoensgebonden activiteiten. Richt je aandacht op de dingen waar je blij van wordt en plan leuke activiteiten in je agenda en voorkom de negatieve gevoelens.

 

4. Eet gezond en gevarieerd.

 

Vergeet je vitaminen niet! Vooral vitamine D, omega-3 en de gezonde eiwitten in die heerlijke stamppot zijn belangrijk in de winter.

 

Eet daarnaast lekker veel groenten en fruit, maar zo min mogelijk suiker. Drink ook niet teveel koffie en/of alcohol. Zo houd je je lichaam sterk en gezond voor de winter.

 

Kom in actie en overwin de winterdip!

 

Wil je hier graag wat begeleiding bij of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.