Beweeg tips voor ouderen

Gepubliceerd op 11 april 2024 om 15:17

🟢 Tips:

◾Fiets of loop naar je afspraak.

Probeer er een gewoonte van te maken om naar een afspraak, vriend of vriendin te fietsen of te lopen. Ben je nog super vitaal? Probeer eens rustig te joggen! Bouw het wel rustig op en denk om de knieën.

◾Neem de trap.

Neem in plaats van de lift de trap en probeer hier een gewoonte van te maken. Op deze manier kun je toch je beenspieren trainen en krijg je net wat extra cardio!

◾Versterk je spieren met een stabiliteitsbal.

Door een grote fitnessbal te gebruiken moet je lichaam spieren aan het werk zetten. Omdat de bal geen rug ondersteuning geeft, helpt hij je een juiste houding aan te nemen en je wervelkolom uit te lijnen, terwijl je lichaam ondertussen constant aan het werk is om zichzelf in balans te houden.

◾Rekken en strekken.

Je kunt bijvoorbeeld opstaan en proberen je tenen aan te raken, of al zittend je armen zo ver mogelijk uitstrekken. Kost weinig tijd en makkelijk op te bouwen.

🟢 Oefeningen die je snel thuis makkelijk kan doen:

◾Buik aanspannen:

Span je buikspieren gedurende 30 tot 60 seconden aan en adem goed door je neus. Hetzelfde kun je doen met je bilspieren.

◾Benen liften:

Ga rechtop zitten op een stoel. Strek je linkerbeen en lift deze omhoog. Herhaal dit 30 secondes. Doe daarna hetzelfde met je rechterbeen.

◾Knieën optrekken:

Trek je knieën zo hoog en snel mogelijk op en herhaal dit zo lang mogelijk. Dit is een goede cardio oefening.

◾Wallsit (muurzit):

Ga met je rug tegen een muur staan en zak door je knieën tot je 90 graden zit. Begin met 30 seconden en probeer het steeds op te bouwen. Zet wel een stoeltje onder je billen om jezelf weer op te vangen.

◾Lunges:

Ga rechtop staan, zet een stap vooruit en zak dan diep door je voorste knie (90 graden). Kom vervolgens omhoog en ga weer recht staan. Herhaal dit vervolgens met je andere been. 12 x per been.

✅ Start een trainingsgroep met mensen in je omgeving!

Probeer al de oefeningen eens gezamenlijk te doen. Samen sporten is niet alleen leuk, maar maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Je houdt elkaar immers verantwoordelijk en gemotiveerd.

Succes!! 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.