Last van psychische klachten?

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 09:32

Regelmatig bewegen vermindert psychische klachten, zoals depressiviteit en angstgevoelens. Daarnaast blijkt meedoen aan bijvoorbeeld een teamsport een positief verband te hebben met de sociale gezondheid.

Mensen die zich psychisch ongezond voelen of een depressie hebben gehad, kunnen door sporten weer beter in hun vel komen en krijgen van het sporten positieve gevoelens ervaren die betrekking hebben opichaam en geest.

Van sporten knap je geestelijk op.

Toch kiezen mensen snel voor een andere weg als ze last hebben van psychische klachten. Voorbeeld:

Na een hectische werkweek skip ik de sportschool vaak als eerste en trakteer ik mezelf liever op een avondje Netflixen. Net als wanneer ik erg gespannen ben of gewoon een baaldag heb en me somber voel.

Heel even heb je een rust en geluk momentje maar toch merk je later dat je nog steeds erg gespannen bent.

Voordelen die je krijgt nadat je gesport hebt:

- minder gestrest
- rust in je hoofd
- positieve gedachten
- positief gevoel over je lijf
- beter slapen

Toch klinkt het makkelijker dan gezegd, het is best zwaar als je niet lekker in je vel zit om jezelf maar aan het bewegen te krijgen.

Hierbij wil ik je helpen. Ik wil jou weer een goed gevoel geven over je lichaam en geest.

Eerst sporten aan huis met mij als trainer, en daarna welverdiend lekker op de bank voor een netflix serie 😉

Kan ik jou hierbij helpen? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis kennismakingstraining.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.